Hírek

Image Description
Munkaprogram 2022 december 2-án

Tájékoztatjuk fogyasztóinkat, hogy pénteken, 2022 december 2-án a kézdivásárhelyi és kovásznai ügyfélfogadó irodánk, valamint pénztáraink zárva lesznek.

Munkaprogram Halottak napja alkalmával!

A Kovászna megyei Közüzemek RT regionális szolgáltató értesíti ügyfeleit, hogy kedden, november 1-én pénztáraink és azok az irodák, ahol ügyfélfogadás zajlik, 07.00-12.00 óra között lesznek nyitva. A ivóvízzel és szennyvízzel kapcsolatos problémákát, fogyasztóink a Diszpécser-szolgálat telefonszámán jelezhetik (0744.32.61.04). Számláikat befizethetik online felületen, valamint az Online ügyintézés fül alatt (www.apacov.ro vagy PAGO aplikáción keresztül), banki átutalással…

Image Description
Módosul a sepsiszentgyörgyi pénztárunk munkaprogramja

Értesítjük ügyfeleinket, hogy 2022.október 28 és november 3 között a sepsiszentgyörgyi pénztárunk hétfőtől péntekig, 11.00-14.30 óra között lesz nyitva. Ugyanakkor emlékeztetjük fogyasztóinkat, hogy számláikat befizethetik bármely Paypoint befizetési pontoknál, a PAGO alkalmazáson vagy a www.apacov.ro weboldalon. Megértésüket köszönjük!

Sepsiszentgyörgyi pénztárunk nyitvatartási programja

Értesítjük ügyfeleinket, hogy 2022. október 10-ig a sepsiszentgyörgyi pénztárunk hétfőtől péntekig, 11.00-14.30 óra között lesz nyitva. Ugyanakkor emlékeztetjük fogyasztóinkat, hogy számláinkat befizethetik bármely Paypoint befizetési pontoknál, a PAGO alkalmazáson vagy a www.apacov.ro weboldalon. Megértésüket köszönjük!

Image Description
Munkaprogram Mária-ünnep alkalmával!

A Kovászna megyei Közüzemek RT regionális szolgáltató értesíti ügyfeleit, hogy hétfőn, augusztus 15-én pénztáraink és azok az irodák, ahol ügyfélfogadás zajlik, zárva lesznek. A ivóvízzel és szennyvízzel kapcsolatos problémákát, fogyasztóink a Diszpécser-szolgálat telefonszámán jelezhetik (0744.32.61.04). Számláikat befizethetik online felületen, valamint az Online ügyintézés fül alatt (www.apacov.ro vagy PAGO aplikáción keresztül), banki átutalással vagy időzített utalással…

Image Description
Sepsiszentgyörgyi pénztárunk nyitvatartási programja

Értesítjük ügyfeleinket, hogy mától, 2022 július 28-tól meghatározatlan ideig, a sepsiszentgyörgy pénztárunk hétfőtől péntekig, 11.00-14,30 óra között lesz nyitva. Ugyanakkor emlékeztetjük fogyasztóinkat, hogy számláinkat befizethetik bármely Paypoint befizetési pontoknál, a PAGO alkalmazáson vagy a www.apacov.ro weboldalon. Megértésüket köszönjük!

Image Description
Vízfogyasztás kánikula alatt

Az Országos Meteorológiai Intézet kánikulára vonatkozó figyelmeztetést adott ki, ezért mi is arra kérjük fogyasztóinkat, hogy a napi megszokott vízfogyasztásukat növeljék minimum 1 literrel, kerüljék a nagy vízfogyasztással járó tevékenységeket, elkerülve az ivóvízellátási zavarokat, valamint a nyomáscsökkenést!

Image Description
2022.június 13-i munkaprogram

Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy 2022 június 13-án pénztáraink és azok az irodák, ahol ügyfélfogadás zajlik, zárva lesznek! Ügyfeleink továbbra is befizethetik számláikat online (PAGO alkalmazáson keresztül is), igénybe vehetik honlapunkat (www.apacov.ro), bankszámláinkra utalhatják a számla összegét. Azok a fogyasztók, akiknek nincs lehetőségük online befizetni számláikat, forduljanak olyan kereskedelmi egységekhez, ahol Paypoint is van. Ha bármilyen…

2022.június 6-i munkaprogram

Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy 2022 június 6-án pénztáraink és azok az irodák, ahol ügyfélfogadás zajlik, zárva lesznek! Ügyfeleink továbbra is befizethetik számláikat online (PAGO alkalmazáson keresztül is), igénybe vehetik honlapunkat (www.apacov.ro), bankszámláinkra utalhatják a számla összegét. Azok a fogyasztók, akiknek nincs lehetőségük online befizetni számláikat, forduljanak olyan kereskedelmi egységekhez, ahol Paypoint is van. Ha bármilyen…

2022 június 1-i munkaprogram!

Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy 2022 június 1-jén pénztáraink és azok az irodák, ahol ügyfélfogadás zajlik, zárva lesznek! Ügyfeleink továbbra is befizethetik számláikat online (PAGO alkalmazáson keresztül is), igénybe vehetik honlapunkat (www.apacov.ro), bankszámláinkra utalhatják a számla összegét. Azok a fogyasztók, akiknek nincs lehetőségük online befizetni számláikat, forduljanak olyan kereskedelmi egységekhez, ahol Paypoint is van. Ha bármilyen…

Image Description
Mostantól a PAGO aplikációban is befizetheti számláját!

A fogyasztók minél összetettebb kéréseinek eleget téve, mostantól a PAGO aplikációban is befizetheti számláit. Ehhez egy leírásos  útmutatót készítettünk, valamint a rövid bemutatófilmet is megnézheti Töltse le a PAGO aplikációt a Play Áruházból, App Gallery-ből vagy az IOS App Store-on keresztül Regisztráljon A szolgáltatók közül válassza ki a Gospodărie Comunală Engedélyezze, hogy az okoskészülékje fényképet…

Tájékoztató az árak modósításairól

Tájékoztatjuk fogyasztóinkat, hogy a Víz és Csatorna Szolgáltatási díjakat Szabályozó Hatóság által elfogadott határozat értelmében, 2022 május 1-től a következő ármódosítások lépnek érvénybe: 1. ivóvíz-szolgáltatás 6,11 lej/köbméter ÁFA nélkül 2. Csatornázási díj 4,29 lej/köbméter ÁFA nélkül.

Image Description
Módosul a sepsiszentgyörgyi pénztár programja

Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy a sepsiszentgyörgyi pénztárnál jövő héten a következő program szerint fizethetik ki számláikat: 2022. május 10-13, 11,00-14,30 óra között.Megértésüket köszönjük!

Image Description
Az árak módosítása elkerülhetetlen volt

A díjak növekedése elkerülhetetlen: a villanyáram háromszorosára nőtt, az infláció márciusban meghaladta a 10%-ot, így a díjszabás miatt nem volt más opció, mint az árak emelése. Az új árak szerint a víz köbmétere 6,66 lej, a szennyvízé 4,68 lej, az összesített ár pedig 11,34 lej.

Image Description
Mi legyen, ha eltörött a cső?

Egy január végi, sepsiszentgyörgyi, igencsak látványos csőszakadás okán, a közösségi médiában merült fel a kérdés: kit kell ilyen esetben értesíteni, ki kell fizesse a javítást, ki fizeti ki az elfolyt vizet?

Image Description
Mozgalmas év elé néz a Közüzemek Rt.

2022 a Kovászna megyei vízszolgáltató háza táján több újdonságot is hoz. Kozsokár Attila vezérigazagató az idei tervekről számolt be.

Image Description
Április végéig elkészülhet a Csíki utca

Sepsiszentgyörgy egyik legfontosabb utcája, a Csíki utca elkészülhet 2022 április végéig – legalábbis a víz és szennyvízhálózat rész. Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. vezetője, ha visszafogottan is, de derűlátó a munkálatokat illetően.

Image Description
Téli előkészületekkel elkerülhető a baj

A Közüzemek Rt. felhívja elsősorban a magánházak lakóinak figyelmét a fagy által jelentett problémákra, amelyek évről-évre jelentkeznek.

Image Description
Szünetel a ügyfélszolgálat és a pénztár

Értesítjük ügyfeleinket, hogy 2021. november 29-én és 30-án, illetve december 1-én szünetel az ügyfélszolgálati iroda és a pénztár.

Image Description
Szerencsével idén elkészülhet a Teculescu vezetékcseréje

A most zajló munkálataink közül, legnagyobb fontossággal rendelkező beruházásunk Kovászna városában a Iustinian Teculescu utca.

Image Description
Fizessen online!

A Közüzemek Rt. már jó ideje lehetővé tette az internetes víz és szennyvíz számla kifizetését.

Image Description
 Tájékoztatás 

A vállalat alkalmazottjain kívül csak abban az esetben szabad belépni, ha az illető rendelkezik COVID-19 elleni oltásigazolással, az elmúlt 180 napban átesett a betegségen vagy negatív tesztet tud felmutatni.

Image Description
Újabb „bajos” zónát szűntettek meg

A beruházások fontosságát a 2019, 2020 és 2021-es évek első 9 hónapjának bejelentett meghibásodásainak összehasonlításával lehet a leginkább lemérni: 2019-ben 81, 2020-ban összesen 122 csőtörés volt ebben a periódusban, 2021-ben 55.

Image Description
Szippantós autót vásároltak

Újabb járművet vásárolt a Közüzemek Rt. – a szolgáltató egy nagy kapacitású szippantós autóval bővítette gépparkját.

Image Description
A Közüzemek Rt. a Csíki utcán dolgozik

Komoly feladat elé nézünk a Csíki utcában, Sepsiszentgyörgyön, hiszen a teljes utca hosszán vezetéket fogunk cserélni.

Image Description
Hosszútávon önkormányzati befektetésekre lesz szükség

Ha a közművek valamelyike akadozik, az rendszerint komoly gondot jelent a lakosságnak: a Közüzemeknél tudjuk, hogy a vízszolgáltatás hiánya kiemelt problémát tud okozni.

Image Description
Közérdekű információ  

A Közüzemek Rt. regionális szolgáltató tájékoztatja fogyasztóit, hogy 2021. szeptember 6-tól Sepsiszentgyörgyön a Bánki Donát utcából elköltözik az ügyfélfogadó irodája és a pénztára a Kőrösi Csoma Sándor utca 5 szám alá.  

Image Description
Javul a helyzet Kézdivásárhelyen

Consolidarea rețelei de apă din Târgu Secuiesc este obiectivul principal al Operatorului Regional Gospodărie Comunală SA, iar lucrările sunt aproape finalizate.

Image Description
Dugulások tombolása

Régóta próbálja a vízművek felhívni a lakosok figyelmét, hogy óvatosan bánjanak a szennyvízvezetékekkel, odaillő anyagok ne kerüljenek bele, a hulladékot a hulladéktárolóba juttassák, ne a vezetékbe.

Image Description
Ambiciózus pályázat a bürokráciában

A POIM nagy infrastrukturális beruházási program keretében tervezett fejlesztésekről beszélt Kozsokár Attila.

Image Description
Új székházat épít a közüzemek

A Közüzemek Rt. Kovászna megyei regionális szolgáltatónál tervezett két nagyobb beruházásról is beszámolt tegnapi sajtótájékoztatóján Kozsokár Attila igazgató.

Image Description
Óriásira nőtt a háromszékiek kifizetetlen víz és csatornázás számlatartozása!

Több mint 4 millió lejnyi kifizetetlen víz és csatornázás számlatartozást halmoztak fel a háromszékiek a Közüzemek Rt. fele, mondta el a Sláger Rádió érdeklődésére Kozsokár Attila igazgató.

Image Description
Vezetékcserék Kézdivásárhelyen

Július végén kezdődik két újabb kézdivásárhelyi utcában a vezetékcsere: most a Bethlen Gábor, illetve a Tudor Vladimirescu utcák kerülnek sorra.

Image Description
Nem akarnak csipkebugyit, sem narancsot a szennyvízben

A Kovászna megyei szolgáltató, a Közüzemek Rt. elejét venné a továbbiakban az átemelő szivattyúk tönkretételének: megoldást keresnek a szennyvízzel érkező, azonban nem odaillő anyagok kiszűrésére.

Image Description
Hogyan lehet csatlakozni a víz és szennyvízhálózatra?

vezetékes víz minőségét törvényes előírások mentén szavatolja a Közüzemek Rt. Hosszú távon mindenképp stabil vízhálózat lesz a megye minden pontján, ami egyfelől kényelmesebb, másfelől a szűrési technológia fejlődésével egyre jobb vízminőséget eredményez.

Image Description
Újabb munkálatot fejezetek be Kézdivásárhelyen

Befejeződött a Benedek Elek utcai vezeték cseréje – tájékoztat Pap Lajos a Közüzemek Rt. kézdivásárhelyi megbízott vezetője.

Image Description
1500 vízórát cserél a Közüzemek Rt. Sepsiszentgyörgyön

Kézdivásárhelyen már több helyszínen zajlik, Sepsiszentgyörgyön az időjárás függvényében kezdődik a vízórák cseréje – az akció nem direkt a lakókat, hanem a lépcsőházak előtt elhelyezett főórákat érinti.

Image Description
A Közüzemek Rt. is örvend a vendéglátás újraindításának

A Covid19 miatt hozott megelőző intézkedések Sepsiszentgyörgy szennyvízén is nyomot hagytak: a lakossági kibocsátás mennyisége nem változott drasztikusan, de a kereskedelmi egységek jelentős része, különös tekintettel a vendéglátásra, nem produkált szennyvizet.

Image Description
Bodzafordulón sok múlik

A Közüzemk Rt. Európai Uniós alapokra pályázna a víz és csatornahálózat fejlesztésére: a pályázathoz szükséges iratcsomóhoz már csak Bodzaforduló engedélye kell.

Image Description
Május 15-re elkészül a Csernátoni út

Legkésőbb május derekára elkészül a vezetékcsere Kézdivásárhelyen a Csernátoni úton. A munkálatok lezárást nem csak a környékbeli lakók várják.

Image Description
Milyen minőségű a Kovászna megyei ivóvíz?

A csapvíz minőségével kapcsolatos találgatások egy-egy javítást követően gyakran látnak napvilágot. Meglepő lehet, de még a zavaros víz sem jelent kockázatot az ember egészségére.

Image Description
Földalatti munka a Közüzemeknél

A tavalyi romlott narancs mellett gyakran kerül fadarab, textíliák, állati eredetű szőr, nagyobb ételmaradékok is a fókuszba: a lakóknak rendszerint az szokott feltűnni, hogy nem folyik le a WC, vagy az utcán bugyog fel a szennyvíz.

Image Description
46, illetve 30 bani árigazítás

A sajtóértesülések teljességükben helytállók, a Közüzemek Rt. 2021-ben valóban megemeli valamelyest a szolgáltatások díját.