Az otthoni vízóraolvasás lehet ingyenes!

Sepsiszentgyörgyön kívül minden település tömbházlakóit érinti a vízóra leolvasási költség. A Közüzemek Rt. emlékeztet: a lakrészenkénti havi 10 lej olyan költség, amelyet könnyedén meg lehet spórolni.

Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón is havi 10 lejt spórolhatnak meg a lakók, ha nem a Közüzemek Rt. alkalmazottai olvassák le otthonukban a költségelosztó vízórák állását, hanem ezt a lakótársulás, tömbházfelelős vagy akár egy általuk kijelölt személy végzi.

„Nyilván, hogy ha egy munkatársunkat kell minden lakrészhez küldeni, esetleg nem is egy, hanem két-három alkalommal, mert az illető nem tartózkodik otthon, annak van egy költségvonzata, hiszen senki sem dolgozik ingyen. Ugyanakkor, ha lehet, inkább spórolnánk a lakóknak egy kis pénzt, hiszen a leolvasási díj 7 lejről 10 lejre emelkedett, ami évi 120 lejt jelent egy háztartásnak: a költségelosztó vízórákat akárki leolvashatja, a fő, hogy ez szervezett formában történjen. A sepsiszentgyörgyieket nem érinti ez a költség, mert a megyeszéken minden tömbház valamilyen lakótársulás tagja, ők pedig maguk lebonyolítják a leolvasást, valamilyen módon. Azt szeretnénk, hogyha ez Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón is így lenne és nem csak azokban az esetekben, ahol lakótársulásba tömörültek” – fogalmazott Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. igazgatója.

Fontos megjegyezni, hogy törvény kötelezi a lakótársulások létrehozását, de a gördülékeny müködés érdekében a Közüzemek Rt. elfogadja azt az ideiglenes megoldást is, hogy egy kijelölt személyt bizzanak meg a lakók, aki elvégzi a vízórák leolvasását és az leolvasás eredményének lejelentését. A részleteket a helyi kirendeltséggel kell egyeztetni. A fő vízórát természetesen a továbbiakban is a vízszolgáltató képviselői olvassák majd.

Közüzemek Rt.

Sajtóiroda