Szerencsével idén elkészülhet a Teculescu vezetékcseréje

„A most zajló munkálataink közül, legnagyobb fontossággal rendelkező beruházásunk Kovászna városában a Iustinian Teculescu utca. Itt két nyomóvezetéket kell cserélnünk: a munkálatnak lassan két hónapja láttak neki a fürdővárosi kollégáink” – fogalmaz Kozsokár Attila, a Közüzemek rt. vezetője.

Az 500 méteres szakaszon zajló munkálatok jelenleg egyik oldalon 350 méteres távon már el vannak végezve, Kozsokár Attila szerint az elkövetkező két hét folyamán az egyik vezeték cseréje teljességében lezárul majd. A másik nyomóvezeték cseréjéhez is hozzá lehet látni, hiszen a szükséges anyag a múlt hét során megérkezett, ahogy végeztek, tudják is folytatni ezt.

„Kovászna város önkormányzatával tartott egyeztetésekből tudjuk, hogy a város vezetése minél hamarább szeretné leaszfaltozni az utcát. Ez természetes, hiszen a tél beállta előtt szeretnék elvégezni ezt a munkát, ami az utca lakóinak sokat segítene. Egy ekkora munkálat elvégzése azonban nekünk megközelítőleg két és fél hónap, ami
egyértelműen azt eredményezné, hogy átcsúszunk a jövő év első felére. Van azonban egy másik lehetőség is”
– fogalmazott az igazgató.

„A tanács közvetítésével azt is tudjuk, hogy az utcában az aszfaltozás mellett esővízelvezető csatorna is épül. Ezt akarjuk kihasználni, hiszen a tervek lehetővé teszik, illetve úgy tűnik, hogy a kivitelezővel is meg tudunk egyezni, hogy az esővízcsatorna mellé fektessük le a második vezetéket, ehhez persze ők is többet kell ássanak. Ilyen esetben mindenképp jobb ütemben tudnánk haladni, látok arra esélyt, hogy hamar végezzünk. A pesszimista prognózis szerint tehát tavasszal fejezzük be, de ha a tél lágy marad, tudunk együtt haladni, akkor karácsony előtt is végezhetünk”, vázolta fel a lehetőségeket Kozsokár.

Az időjárás minden vízvezetékhez fűződő munkálatra hatással van, ugyanis ilyen típusú vezetékeket 5 fok alatt nem hegesztenek, mert a hideg hatására nem lesz tartós a munka. A Közüzemek Rt. csapata is szeretne a tavasszal újabb munkálatokba kezdeni, ezért a lehetőségek szerint sürgetik a munka elvégzését.